- Pedicure in Goor

Pedicure in Goor

Hallo, mijn naam is Bettie Festen. Vanaf 2012 werk ik als (ambulant) pedicure en mijn salon “Pedicure Bettie” is sinds 1 december 2018 gevestigd aan de Wijnkamp 56a in Goor. Ik ben als gediplomeerd medisch pedicure aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet.

Als u kampt met voetproblemen zoals bijvoorbeeld schimmelnagels (kalknagels), overmatig eelt, likdoorns (eksteroog), een ingroeiende teennagel of traumanagel óf u wilt uw voeten goed laten verzorgen en er preventief voor zorgen dat deze problemen niet ontstaan, dan bent u bij medisch pedicure Bettie in Goor aan het juiste adres.

Tijdens uw bezoek aan salon pedicure Bettie in Goor worden uw voetproblemen op de volgende manieren behandeld:

Schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagels (of in de volksmond ook wel kalknagels genoemd) worden bij Pedicure Bettie behandeld door deze zo dun mogelijk te maken en/of de schimmel zoveel mogelijk weg te frezen. Eventueel kan er dan gekozen worden voor een correctie met gel, waardoor u cosmetisch gezien weer een prachtige nagel krijgt. Belangrijk is dat u de nagel gaat behandelen om te zorgen dat de schimmel verdwijnt. Producten hiervoor kunt u bij mij kopen.  Door de langzame nagelgroei kan het gebeuren dat de schimmelnagels pas na een jaar volledig zijn genezen. Dit is afhankelijk van de infectie. Meer informatie over een schimmelnagel vindt u bij Voetproblemen en behandelingen.

Likdoorn, (eeltpit, eksteroog)

De likdoorn wordt vakkundig verwijderd door deze handmatig en machinaal te behandelen d.m.v. het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. Uw voeten worden verder onderzocht om te achterhalen waardoor de likdoorn is ontstaan. U krijgt daarna advies hoe u deze problemen in de toekomst kunt voorkomen. Meer informatie over deze voetproblemen vindt u bij "Voetproblemen en behandelingen".

Ingroeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel is het van groot belang om de nagelgroei te reguleren. Hiervoor wordt vaak een nagelbeugel geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de zijkant van de nagel niet meer in de huid kan drukken. Het is verstandig een ingroeiende nagel meteen te laten behandelen. Een ingroeiende nagel is goed te verhelpen. Een onbehandelde ingroeiende nagel kan gaan ontsteken en een ingegroeide nagel worden. Meer informatie over een ingroeiende nagel en een ingegroeide nagel vindt u bij "Voetproblemen en behandelingen".

Overmatig eelt

Eelt onder uw voeten is nooit helemaal te voorkomen, maar u kunt uw huid soepel houden door uw voeten altijd goed af te drogen na het wassen, vooral tussen de tenen. Ook is het goed de voetzolen dagelijks in te smeren met een verzorgende voetencrème.

Tijdens de pedicurebehandeling wordt het overmatig eelt verwijderd met behulp van een frees. Vanzelfsprekend werk ik heel secuur en zorg ik ervoor dat alleen het overmatige eelt wordt verwijderd en dat uw voeten zacht en soepel aanvoelen en eeltplekken geen kans krijgen om te leiden tot likdoorns of kloven. Meer informatie over overmatige eeltvorming vindt u bij "Voetproblemen en behandelingen".

Medisch pedicure

Na in 2012 de basisopleiding pedicure te hebben afgerond, heb ik in 2013 ook mijn diploma medisch pedicure behaald, wat betekent dat in mijn salon in principe alle voetproblemen kunnen worden behandeld die binnen het vakgebied van de medisch pedicure liggen zoals o.a. het behandelen van een ingroeiende nagel met b.v. een nagelbeugel of het repareren van een schimmel- of traumanagel. Ik streef altijd naar de hoogste kwaliteit en neem daarom voor elke behandeling ruim de tijd om uw voeten de aandacht en zorg te geven die zij verdienen.

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat uw voetproblemen van dien aard zijn dat deze niet door mij behandeld kunnen worden, in dat geval zal ik u doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts.

Manicure – voetmassage – nagels lakken

Naast de pedicurebehandelingen kunt u bij mij ook terecht voor een manicure behandeling, voetmassage of het lakken van nagels.

In mijn salon verkoop ik o.a. verkoopproducten van Padipuur, Peclavus en Wandelwol.