- Wat doet de medisch pedicure

Wat doet de medisch pedicure?

Als gediplomeerd medisch pedicure houd ik mij bezig met alle voetproblemen die binnen het vakgebied van medisch pedicure liggen zoals de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.

Behandeling van de risicovoet

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Echter behalve deze behandelingen voert de medisch pedicure ook zogenoemde specialistische behandelingen zoals de behandeling van de risicovoet uit. Deze behandelingen kunnen niet door een pedicure maar wel door een medische pedicure worden uitgevoerd. We spreken van een risicovoet wanneer als gevolg van een ziekte zoals diabetes, reuma, spasticiteit, kanker of door andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Juiste technieken en werkwijze bij specialistische behandelingen

De medische pedicure voert de meest passende specialistische behandeling uit, behorend bij het ziektebeeld en de klachten van de cliënt. De medische pedicure kent daarvoor de juiste technieken en kan de juiste werkwijze met de juiste materialen werkvolgorde toepassen. De medisch pedicure voert o.a. nagelprothesen en nagelreparaties uit, maar ook anti-druktechnieken en nagelregulaties. Hiervoor plaatst de medische pedicure nagelbeugels. Vanzelfsprekend weet de medische pedicure alles over contra-indicaties wat betekent dat deze behandelingen niet mogen worden uitgevoerd. De behandelingen die de medische pedicure uitvoert moeten ervoor zorgen dat er minder pijnklachten optreden en zijn tevens gericht op preventie. De medische pedicure weet tevens wanneer er moet worden doorverwezen naar bijvoorbeeld een huisarts of podotherapeut.

Lid van ProVoet

Als medisch pedicure ben ik ook lid van ProVoet, branche organisatie voor pedicures.

Uw voeten zijn bij medisch pedicure Bettie dus in goede handen!